آیا گوشی شما مانند گذشته کار نمیکند و خیلی کند شده است؟ آیا گوشیتان هنگ میکند؟ اگر دچار چنین مشکلاتی هستید، بهاحتمال زیاد گوشی شما ویروسی شده است. اگر میخواهید یاد بگیرید که چگونه گوشی خود را از ویروس و سایر بدافزارها پاک کنید، بهجای درستی آمدهاید. ویروسها به ویژه ویروس اندروید مشکلات بسیار زیادی را برای صاحبان گوشی به بار میآورد. از این رو، برای جلوگیری از این مشکلات، آنتیویروسهای مختلفی از جمله آنتی ویروس آیفون، آنتی ویروس اندروید یا به طور کلی، آنتی ویروس موبایل به بازار عرضه شدهاند. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا با این محصولات بیشتر آشنا شوید.
چگونه ویروسها و سایر بدافزارها را از دستگاه اندروید خود حذف کنیم؟
اکنون وقت آن رسیده است که ویروسها را از گوشی خود برای همیشه فراری دهید. اگر میخواهید بدافزار موجود دستگاه Android خود را حذف کنید و با این کار امنیت آن را بهبود ببخشید، مراحل مختلفی را باید دنبال کنید.
گام اول: حافظه کش و دانلودهای خود را پاک کنید
پاککردن کش میتواند سرعت دستگاه شما را افزایش دهد، بهخصوص اگر حافظه نهان گوشی شما خیلی بزرگ باشد یا ویروس اندروید این بخش را برای استقرار انتخاب کرده باشد. برای پاککردن کش ابتدا باید وارد تنظیمات گوشی خود شوید. بعد از آن با رفتن به بخش Apps and Notifications مرورگری مانند گوگل کروم را انتخاب کنید. در نهایت، با کلیک روی Clear Cache در منو Storage & cache بهراحتی کش گوشی خود را پاک کنید.
مرحله 2: راهاندازی مجدد گوشی در حالت امن
راهاندازی مجدد دستگاه اندرویدی در حالت ایمن یا همان Safe Mode به شما این امکان را میدهد که سیستمعامل گوشی را بدون دخالت برنامههای مخرب اجرا کنید. در ادامه نحوه راهاندازی مجدد دستگاه اندرویدی در حالت Safe Mode آورده شده است.
برای رفتن به حالت امن ابتدا دکمه روشن/خاموش گوشی خود را فشار دهید. وقتی لوگو گوشی بالا آمد، دکمه کاهش صدا را فشار دهید و نگه دارید تا گوشی بالا بیاید و گوشی شما ریاستارت شود. پس از ریاستارت شدن گوشی شما در حالت Safe Mode قرار میگیرد.
مرحله 3: به شبکه دیگری متصل شوید یا روش اتصال خود را تغییر دهید
ویروس اندروید از هر طریقی میتواند وارد گوشیتان شود. یک عامل تهدید میتواند از یک شبکه آسیبپذیر یا جعلی برای حمله به دستگاه شما استفاده کند. برای بررسی این موضوع به تنظیمات WiFi خود مراجعه کرده و اتصالات خود را بررسی کنید. اگر به یک شبکه وایفای عمومی ناامن متصل هستید یا اگر شبکه WiFi مشکوک به نظر میرسد، فوراً اتصال را قطع کنید. همچنین پیشنهاد میشود اگر در یک سازمان مشغول به فعالیت هستید، از آنتی ویروس سازمانی استفاده کنید.
مرحله 4: رمز عبور اکانت گوگل خود را تغییر دهید
هر کسی که مشکوک به نقض امنیت دستگاه Android است، باید رمز عبور Google خود را تغییر دهد. برای اینکار ابتدا وارد حساب گوگل خود شوید. در قسمت Security به بخش رمز عبور بروید. احتمالاً از شما خواسته میشود یکبار دیگر وارد اکانت شوید و سپس رمز عبور خود را تغییر دهید.
مرحله 5: رمزهای عبور خود را تغییر دهید
رمز عبور عامل بسیاری از کلاهبرداریهای اینترنتی است. یک هکر میتواند از رمز عبوری که به سرقت می برد به ایمیل، حساب بانکی یا صفحه ارز دیجیتال برای ارتکاب جرایم سایبری استفاده کند. در اینجا چند نکته برای تنظیم یک رمز عبور قوی را بیان میکنیم:
- رمز عبور شما باید حداقل 12 کاراکتر باشد.
- این رمز باید پیچیده باشد و دارای حروف بزرگ، حروف کوچک، اعداد و نمادها باشد.
- یک رمز عبور خوب عاری از الگوهای آلفا و عددی مانند کلمات رایج و تاریخ است.
مرحله 6: هر برنامه مشکوک را شناسایی و حذف کنید
هر نرمافزار مشکوکی را از دستگاه اندرویدی خود حذف کنید. چنین برنامههایی ممکن است نوعی ویروس اندروید باشند و به هکرها اجازه دهند تا از شما جاسوسی کنند، اطلاعات محرمانه شما را بخوانند یا شماره کارت اعتباری شما را بدزدند. برای این کار وارد تنظیمات گوشی شوید و Apps and Notifications بروید. سپس روی See all Apps ضربه بزنید. لیست برنامههای نصب شده را از منوی کشویی برای بررسی برنامههای مشکوک نگاه کنید. برنامه یا برنامههای ناآشنا را که بهندرت استفاده میکنید، حذف کنید.
لطفاً هر نرمافزاری را که بیجهت درخواست مجوز میکند، بدون معطلی حذف کنید. بهعنوانمثال، اگر برنامهای پس از نصب مجوز دسترسی به دوربین، میکروفون و GPS شما را میخواهد، بیدرنگ آن را حذف نصب کنید. چنین برنامههایی ممکن است نرمافزارهای مخفی یا دزدهای رمز عبور تروجان باشند.
مرحله 7: تأیید 2 مرحلهای را فعال کنید
فعالکردن احراز هویت چند عاملی (MFA) یک راهحل عالی در خصوص امنیت سایبری است. حتی اگر یک هکر اطلاعات مختلف گوشی شما را داشته باشد، باز هم هنگام تلاش برای ورود بهحساب اندروید شما باید هویت خود را به روش دیگری احراز کند.
مرحله 8: Google Play Protect را فعال کنید
یکی از بهترین راهکارها برای در امان ماندن از خطر ویروس اندروید همین مورد است. برنامه Play Store را در دستگاه Android خود باز کنید و در گوشه بالا سمت راست برای باز شدن منو همبرگری ضربه بزنید. از آنجا روی Play Protect ضربه بزنید تا این ویژگی فعال شود.
مرحله 9: آنتیویروس اندروید قوی نصب کنید
دیگر وقت آن میرسد که به فکر خرید آنتی ویروس باشید. در واقع میتوان گفت که مطمئنترین راه برای رهایی از شر ویروس اندروید استفاده از آنتیویروس است. آنتی ویروس اندروید از طریق یک مکانیسم حفاظتی پیشرفته که وظیفه آن مراقب از ویروسها، جاسوسافزارها، باجافزارها و سایر ناقلهای آلوده به بدافزار است از بدافزار و ویروسهای خطرناک جلوگیری میکند. استفاده از ضد ویروس تنها برای گوشیهای اندرویدی نیست. اگر سیستم شما به ویروس آلوده باشد، استفاده از آنتی ویروس ویندوز پیشنهاد میشود. برای تهیه این محصولات میتوانید به مراکزی مراجعه کنید که در زمینه خرید و فروش آنتی ویروس فعال هستند.
نتیجهگیری
همیشه حفاظت از دستگاه خود را در اولویت قرار دهید. داشتن آنتی ویروس اندروید قوی و مناسب میتواند از انتشار بدافزار از دستگاهی به دستگاه دیگر جلوگیری کند و گوشیتان را از خطر ویروس اندروید در امان نگه دارد. اگر نگران بدافزارها و ویروسهای گوشیتان هستید، مجموعههای زیادی اقدام به فروش آنتی ویروس میکنند، ولی پیشنهاد ما به شما آنتی ویروس پلاس است. شما میتواند از طریق این وبسایت با خیال راحت اقدام به خرید آنتی ویروس کرده و تا حد زیادی به محافظت از دستگاهها و حفظ حریم خصوصی خود کمک کنید.